Holding space workshop


 

Wanneer de omstandigheden rondom Corona het mogelijk maken, zal ik samen met Heather in 2022 weer workshops in Nederland organiseren, net als in 2018 en in 2020. Klik hier als je op de hoogte wilt blijven.

 

Tip: Het boek 'Holding Space' van Heather Plett is in het Nederlands vertaald door Mayke Smit en Pasha Elstak en bij het Noorderlicht te bestellen.

Heather Plett

Heather Plett 

 

uit Canada in Camperduin

 

27-28-29 januari 2020 èn

3-4-5 Februari 2020 

SOLD OUT

 

Omdat het ook binnen systemisch – dialogisch werk over ‘holding the space’ voor persoonlijke processen gaat, hebben we deze workshop al een aantal keer vanuit Davotes georganiseerd.

NIEUWE DATA VOLGEN. Neem gerust contact op als je per mail op de hoogte wilt worden gebracht wanneer de nieuwe data bekend zijn.  Mailadres:  brenda@davotes.nl 

 

 


Reflecties

Evaringen van deelnemers uit de workshop Holding Space met Heather Plett in Camperduin:

Anita- Coach

"It was a wonderful opportunity that Brenda offered: a 3-day workshop with Heather Plett, to learn about the concept of holding space for others and for yourself. I knew Heather’s blog and was intrigued by what she wrote. To have the possibility to be in this workshop at the seaside, working in a circle, talking and listening to Heather and each other was very inspiring. Through that and the exercises new insights popped up for me. And we were an amazing group of interesting and enthusiastic coaches and trainers! We all gave ourselves this gift of time and to really be there and                                                                      participate. Thank you Brenda!"

 

 

Carla- Supervisor, coach, trainer, auteur

 

'De training Holding Space heb ik op meerdere lagen als heel inspirerend ervaren. De inhoud was verrijkend en de vorm van werken gaf veel extra’s, zoals oefeningen om in mijn werksetting te gebruiken en een stevige basis voor de fijne verbinding binnen de groep.

Heathers persoonlijke stijl en haar manier van werken hebben mij laten zien op welke manier je dit werk met een grote groep kunt doen en dicht bij jezelf kunt blijven. Extra voeding en een rolmodel voor mijn werk rondom het thema ‘zelfzorg’.  De training was door Davotes in de persoonlijke handen van Brenda goed en professioneel georganiseerd, gedragen vanuit innerlijke betrokkenheid bij het onderwerp, op een authentieke manier onder de aandacht gebracht en in verbinding met Heather en de groep vorm gegeven.'

Liesbeth- Adviseur organisatieontwikkeling

 

'Holding Space' is drie dagen lang in alle rust bergen werk verzetten. Als we dat nou ook eens wat vaker in onze werksetting konden doen: Rust creëren om bergen werk te verzetten. En dat is precies waar deze drie dagen aan hebben bijgedragen; ik ben verrijkt met een extra dosis bagage en inzichten om in mijn eigen werk de rust & ruimte te kunnen bieden voor ontwikkelen & transformatie.

Esther- Coach

"Wil je je 3 dagen onttrekken aan je dagelijkse drukke bestaan en tevens wat mooie lessen opdoen? Dan is deze workshop daar de perfecte combinatie voor! Het voelde als een mini retraite waar ik ondertussen nieuwe lessen leerde van Heather Plett over Holding Space. Bewustwording van alle skills, de valkuilen en de winst die ermee gepaard gaan. Holding Space voor een ander én voor jezelf. Vooral dat laatste was een mooie toevoeging. Al met al een heerlijke 3 daagse met als kers op de taart de prachtige locatie aan zee."  

 

Emma (from France)- Business Psychologist

"I'm purely here for myself. I felt I need to have an experience of holding space for myself.

After three days, I'm walking away with some peace, some language around what Holding Space is. And the confidence how that I know how to check how to hold brave space for myself."

Noemi (from Barcelona)- teamcoach and consultant

"I got tools and language in order to be able to promote the skills of Holding Space more within my client . The most treasure thing I take with me from this workshop is an amazing experience I embodied that we all went through. It was a personal experience, but also a collective experience. For me, there has been really a turning point."

Roeland - consultant

"What I take home? I think it's already said at the back of this leaflet: Often the hardest thing about Holding Space, is that it can feels like you're doing nothing. And that's something that I  wanted to explore.  And now, at the end of the third day, I find myself writing down that I have added something in my toolbox about Holding Space: it's not only the power of words, but also of silence."

Annelie - working at the ministry of agriculture

"I did the workshop for myself. I realise it's also very usefull for the place that I work at the government. We don't know what it will take from people to evolve to circular agriculture. And just holding space for the process is so important, because it will requires change from all of us."

Marc - coach en trainer 

"Ik kwam hier met de vraag 'Hoe ga ik om met leegte? Hoe ga ik om met het niet weten? Wat deze workshop me gebracht heeft, is dat beweging voor mij belangrijk is. Dat ik in beweging kom, uit de bevriezing en het vluchten ga. Daarmee ga ik bewegen en de groep beweegt."

Jet - trainer en coach 

"The workshop gave me a lot more insides about what's Holding Space about. It's so much more then I thought it was. It's really about deep listening, a deep connection and still being an individual. Being able to make your own space in order to create space for someone else. "

Linda en Karin - coach, mindfulnesstrainer en beide systeemopstellers

Linda: "Waar het over gaat, is dicht bij jezelf blijven. Eerst Holding Space voor jezelf creëeren. En dat in een grote groep durven doen, daar heb je moed voor nodig. Dat heb ik gevoeld, dat dat dus kan. Ik neem dus eigenlijk moed mee naar huis. Moed om dat straks ook te durven doen als ik voor een groep sta die ik begeleid." Karin: "Ik had allerlei verwachtingen over het programma, over Heather, over de groep en over mijzelf. Ik kwam mijzelf daarin ontzettend tegen en raakte volledig in de war. Ik dacht 'het enige dat ik kan doen, is holding space voor mijzelf'. Het eerst te laten zijn en daarna het 'niet weten' ook te laten zijn.  Ik kan heel goed reflecteren en analyseren en wil altijd alles begrijpen. En dat heb ik los kunnen laten. Dat was een extra stap voor mij en dat ga ik wel echt meenemen."

Eelco - systemisch-dialogisch procesbegeleider in Wenen en trainer bij Davotes

"Wat ik vooral van Heather geleerd heb, is hoe belangrijk het is dat je als facilitator de moed te hebt om erbij te blijven. Om met alle verschillen in de ruimte en met alles wat er is, niet in de verleiding te komen daar iets aan te willen doen. Dus om echt de ruimte open te houden, in de breedste zin van het woord, voor alle menselijke bewegingen die we tussen ons en met elkaar hebben. Heather doet dat op een bijzonder authentieke manier. Ze gaat moeilijkheden niet uit de weg. Ik ben onder de indruk van deze workshop. Ik vind het een verrijking voor het systemisch-dialogisch werk."

Brenda - systemisch-dialogisch procesbegeleider en trainer bij Davotes

"Ik heb geleerd wat het betekent om in 'brave space' te stappen. Het organiseren van de eerste workshop met Heather Plett in Europa was spannend. Ik wist dat ik dit wilde doen en deed het. Ik heb stem gegeven aan wat ik belangrijk vind. En als het dan zo enthousiast ontvangen wordt (2 volle workshops), dan geeft dat veel vertrouwen en dat moedigt mij aan om door te gaan.  Holding Space past zo mooi binnen het systemisch-dialogisch werk, dat ik heel graag in 2020 weer een workshop organiseer met Heather Plett.  "

In november 2018 was Heather Plett voor het eerst in Europa om twee workshops te geven over Holding Space. In 2020 is Heather wederom voor twee workshops gekomen. Op naar 2022!