08. september 2019
Herken jij onrust in jezelf? Wat doe jij om bij het onrustige gevoel weg te gaan? Lees hier mijn blog met een persoonlijke ervaring over wat onrust mij te zeggen heeft. Als ik bereid ben om te luisteren, dan houd ik meer energie over. Inzichten die ik vanuit systemisch-dialogisch werk heb opgedaan.

18. juli 2019
Een praktijkvoorbeeld, over hoe een tafelopstelling als ondersteuning in de therapie ingezet kan worden. Lees hier de ervaring van Nadine, een meisje van 14 jaar. Over hoe ik in de stottertherapie samen met haar de plek van het stotteren verken om tot nieuwe inzichten te komen.

17. januari 2019
Als er al een waarheid is, dan is het er een die in dialoog, in contact ontstaat. Laten we er daarom nieuwsgierig naar zijn, ons erdoor laten inspireren, maar er niet aan blijven hangen. We hoeven er maar één ding voor te doen; aanwezig te zijn in het contact. Met onszelf, met elkaar en met de wereld.

16. januari 2019
Er gebeurt iets wat je raakt en het veroorzaakt een naar gevoel. In plaats van dat het nare gevoel overwaait, blijft het hangen. Het plakt als het ware aan je vast. Wat doe jij, als een naar gevoel blijft hangen? Brenda Zwinkels beschrijft een persoonlijke ervaring, met een systemische blik.

11. december 2018
De beweging naar binnen: Nieuwe blog over een bijzondere ervaring in een workshop met Heather Plett over 'holding space' : In dialoog komen we onherroepelijk momenten tegen, dat we het gevoel hebben vast te lopen in onze verschillen. In deze fasen is het nodig, dat we de chaos niet ontvluchten, maar er aandacht aan geven, erbij blijven en een beweging naar binnen maken, ieder voor zich... Dan ontdekken we vaak, dat er een parel in ons samenzijn verborgen ligt.

02. oktober 2018
Wat geeft jou energie? Waarmee laad jij jezelf op? Goed om af en toe bij stil te staan. Er zijn momenten die je aangrijpen, die veel van je vragen. De kunst is dan om de denkbeeldige emmer niet over te laten lopen. Sterker nog: om op tijd door te hebben dat je emmer steeds voller komt. Lees hier mijn ervaringsverhaal:

17. mei 2018
Wat zijn Circle Constellations? En wat hebben de seizoenen voor betekenis in het opstellingenwerk? Lees hierover meer in de blog van Eelco. Met een voorbeeld van een opstelling in de jaarcirkel met Maria. Zelf ervaren? Je kunt deelnemen aan het seminar op 4 en 5 september 2018.

15. april 2018
Het is uitdagend om in contact te zijn met gevoelens die worden opgeroepen bij een lastige situatie. Een dialogische benadering en een systemische manier van kijken, bijvoorbeeld met een opstelling, kunnen je een andere kijk op de situatie geven. Waardoor je een nieuw inzicht kan krijgen om anders met de situatie om te gaan.

15. maart 2018
Hoe open kun je luisteren als hulpverlener, als je geraakt wordt door het verhaal van de ander? Lees hier een ervaringsverhaal:

29. januari 2018
Systemisch gezien maakt het een groot verschil of je vorige banen of opleidingen acht en er liefdevol naar kunt kijken als een onderdeel van jezelf. Of dat je je vorige werk afwijst. Een persoonlijke ervaring over mijn stap in een nieuwe richting:

Meer weergeven