Podcast Paula Smit en Brenda Zwinkels
04. oktober 2023
Mijn eerste podcast! Hoe fijn om zo door Paula Smit uitgenodigd te worden om in gesprek te gaan over waar mijn passie ligt. Open, eerlijk, recht uit het hart.

Als stilte taal geworden is.
21. juni 2023
Houden van. Het uiten van liefde. Verbinden met je achtergrond. Een persoonlijke blog over een ervaring wat achteraf een kantelpunt blijkt te zijn en hoe systemisch werk daarin een rol speelt.

De stilte van het inslikken
17. maart 2022
Een persoonlijke blog over mijn vader en de impact van het het systemisch en dialogisch werk op het contact tussen hem en mij.

Het gaat erom álles te leven…...
13. september 2020
Wat zijn Circle Constellations? En wat hebben de seizoenen voor betekenis in het opstellingenwerk? Lees hierover meer in de blog van Eelco. Met een voorbeeld van een opstelling in de jaarcirkel met Maria. Zelf ervaren? Je kunt deelnemen aan het seminar op 30 en 31 mei 2022.

28. juli 2020
Hans is eind vijftig. Op zijn 31 e werd een hartritmestoornis geconstateerd, die op dat moment levensbedreigend was en die hij in de loop van zijn leven steeds beter heeft kunnen integreren; Hans heeft veel persoonlijk werk gedaan, zijn symptomen betekenis gegeven in zijn leven, maar leeft nu toch met de vraag, wat heeft mijn hart mij nog meer te vertellen?

16. juli 2020
De wijsheid van symptomen. In de Jaaropleiding besteden we aan dit thema een hele module. Lees hier hoe Knel een richtingaanwijzer voor deelnemer Mirjam is. In het systemisch -dialogisch werk beschouwen we symptomen als wegwijzers. We maken er contact mee op een dialogische wijze: we vertragen, luisteren en belichamen onze symptomen, door er lichamelijk aandacht aan te geven en ze te belichamen met behulp van opstellingenwerk. Bewustwording van de richting waarin ze voor ons wijzen.

29. juni 2020
Een logopedist wil met een opstelling naar een persoonlijke vraag kijken, die het collectief raakt, namelijk: Wat maakt dat het vakgebied logopedie vaak een ondergeschoven kindje is en we ons laten leiden door anderen? Samen met deze logopedist organiseren we een bijeenkomst waar collega’s bij aansluiten die dit thema met elkaar willen verkennen. Lees hier meer over de opstelling die op een collectieve laag beweegt.

01. maart 2020
Je laten bewegen door het leven. Overgave versus controle willen houden. Lees hier mijn persoonlijke ervaring over hoe ik mij laat voeden door levenservaring en welke plek holding space daarin heeft.

16. september 2019
Wat is een tafelopstelling en wat kun je ermee als hulpverlener? Lees hier de ervaring van een logopedist die een vraag vanuit systemisch-dialogisch werk wilde onderzoeken. Vergroten van de relatiekwaliteit en oog hebben voor het systeem van de cliënt.

08. september 2019
Herken jij onrust in jezelf? Wat doe jij om bij het onrustige gevoel weg te gaan? Lees hier mijn blog met een persoonlijke ervaring over wat onrust mij te zeggen heeft. Als ik bereid ben om te luisteren, dan houd ik meer energie over. Inzichten die ik vanuit systemisch-dialogisch werk heb opgedaan.

Meer weergeven