Seminar Circle constellations


2 en 3 juni 2025

 

Dialogisch opstellingenwerk en ritueel in de jaarcirkel

 

Het leven is een natuurlijke stroom van verandering. Telkens volgt een nieuwe beweging: een begin, een hoogtepunt, een moment van loslaten en van inkeer en transformatie. Het ontstaat, stap voor stap, als we er ons mee kunnen verbinden en er in meegaan.

 

In dit seminar stappen we bewust in deze stroom. Loslaten wat voorbij mag zijn en het nieuwe op ons laten toekomen. De persoonlijke vragen van de deelnemers staan centraal en we stellen op in het veld van de jaarcirkel.

 

We werken met ‚circle constellations’; een speciale dialogische opstellingsvorm, die Eelco met zijn vrouw Julia in de afgelopen 12 jaar ontwikkeld heeft. Het zijn opstellingen, waarin de richtingen van de jaarcirkel de natuurlijke bewegingen van het leven symboliseren. We vinden de rituelen die ons in contact brengen met de natuurlijke stroom van het leven en daardoor een nieuwe beweging mogelijk maken. Meer achtergrond lees je in Eelco's blog 'Het gaat erom alles te leven'.

 

Een seminar  bedoeld voor mensen, die iets in beweging willen brengen: in zichzelf of in relatie met anderen. Het kan gaan om gezondheid, om relatie binnen de familie of met een partner, of om een wens om voller te leven, in overeenstemming met wie je bent en wat je doet. 

 

Voor professionals is dit seminar een unieke mogelijkheid om de verbinding tussen systemisch-dialogisch en ritueel werk en Eelco’s geheel eigen wijze van begeleiden en zijn werk met ‚circle constellations’ te leren kennen. Waarbij de muziek van Eelco een extra dimensie geeft. 

 

Het seminar is los te volgen. Tevens vormt het seminar onderdeel van de (geaccrediteerde) Jaaropleiding 'Systemisch-dialogische Procesbegeleiding' die in 2025 weer van start zal gaan.

 

Datum:    2 en 3 juni 2025

Tijd: 9.30 tot 17.00 uur

Plaats: Katwijk aan Zee

Begeleiders: Eelco de Geus en Brenda Zwinkels 

Kosten:  €545,- incl. heerlijke lunch en 

Max 20 deelnemers.

 

Inmiddels vindt de negende editie plaats! Mensen die al eerder het seminar Circle Constellations hebben gevolgd, ontvangen 20% korting bij deelname.

 

Davotes is een erkend opleidingsinstituut bij het CRKBO en daarmee vrijgesteld van BTW.

 

We komen samen op deze prachtige plek, tegen de duinen aan op het strand : 'Surf and Beach' in Katwijk aan Zee, Er zijn verschillende overnachtingsmogelijkheden in de nabijheid.  Hotel Noordzee, ligt 100 meter van de strandlocatie Surf en Beach en biedt een korting aan deelnemers van deze workshop. 

Reflecties van deelnemers

Floor : 'Voor mij waren deze twee dagen met Eelco een cadeau! Al een hele tijd liep ik rond met weggestopte boosheid. Deze maakte me onvrij, ik kon bepaalde mensen niet meer openlijk ontmoeten zonder dat steeds die ouwe pijn geraakt werd. In het weekend heeft eelco mij op kundige, ontspannen wijze uitgenodigd hier naar te kijken en door opnieuw mijn plek in te nemen (dit was wel ff zoeken) kon de boosheid getransformeerd worden. Ik voel mij letterlijk bevrijd. Wat voor mij heel goed heeft gewerkt is dat Eelco weinig sturend was. Mijn intentie was helder, en hij kon precies dat laten gebeuren wat nodig was door zijn openheid en krachtige aanwezigheid.' De combinatie met de prachtige locatie en het onwijs lekkere eten maakten het tot een uitje...'

Aafke: "Ik vind naast sec de opstellingen het ontzettend mooi hoe Eelco muziek, zang en rituelen gebruikt om de opstelling af te sluiten. Ik denk dat dit een enorme toegevoegde waarde heeft. 

Rebecca: 'Voor mij was het in de eerste plaats heel belangrijk om weer verder door te kunnen gaan met groeien en weg werken of een plaats geven van mijn verleden. 

Het gebouw heeft voor mij een goede sfeer, het eten was uitstekend en het uitzicht is fantastisch. Het seminar heeft mij weer mooie nieuwe inzichten gegeven en er is voor mij weer heel wat 'opgeruimd' en op zijn plek gevallen. Heerlijk, dank jullie wel.'

Jan: 'Ik kwam leeg de workshop in en er rijk uit. Volop genoten van al het moois wat in de groep ontstond en ook losgelaten werd.

Er werd héél goed voor ons gezorgd, niet alleen energetisch en spiritueel maar ook fysiek.'

 

"Door het seminar herinner ik me meer wat echt van belang is. De rust van de 2 dagen is nog steeds af en toe bij me. Ik voel ook dat ik meer richting heb voor mijn zinvol leven."

"Voor mij heeft het weekend de voor mij ontbrekende puzzelstukjes gegeven in wat mij belemmert in uiting geven aan mijn verlangen naar vrijheid. Het voelde als een transformatie met een blijvend resultaat op een dieper liggende laag. Bevrijdend!"

"De combinatie van een prachtige rustgevende plek, luisterende houding, muziek, seizoenenmetaforen en opstellingsvariatie waren voor mij sterke punten."


"Inzicht, bepaalde rust, leerzaam, ook de opstellingen van anderen hoe bepaalde thema's doorwerken in je leven."

"Sterke punten:De begeleiding van Eelco (zijn interventies), de combinatie van systemisch werk en de seizoenen en rituelen."

Werken vanuit verbinding