Holding Space

Workshop voor (Zorg)Professionals


Ben jij je bewust van wat het jou kost om je emoties te reguleren tijdens interacties met je cliënten, collega’s en/of leidinggevenden? Merk jij de emotionele arbeid op die je dagelijks verricht door in contact met anderen te zijn?

 

Mensen helpen revalideren met hun spraak na een beroerte. Een sterke behoefte voelen om de cliënt te helpen die zijn land is ontvlucht. Begeleiden van ouders die veel zorgen hebben om de taalstoornis van hun kind en hun hart willen luchten. In de pauze luisteren naar een collega die door een scheiding gaat. Een cliënt die de afspraak weer is vergeten en boos reageert op een verzuimfactuur.

 

Dit zijn enkele momenten uit de praktijk van emotionele arbeid. Momenten waarop we als therapeut holding space kunnen bieden aan anderen. Holding space gaat over naast iemand lopen zonder oordeel, zonder het voor de ander op te willen lossen. Het gaat om open luisteren, een onderzoekende houding aannemen en het loslaten van de uitkomst. Terwijl je je eigen grenzen respecteert.

 

Op maandag 5 juni 2023 organiseer ik de workshop Holding Space voor (zorg)professionals.

Wees welkom om gezamenlijk op onderzoek uit te gaan wat holding space voor jou betekent in je werksetting.

 

Wat kan deelname je opleveren?

·       Inzicht in jouw manier van cliënten ondersteunen. Verdieping in jouw manier van 'holding the  space' voor anderen.

·        Toename van zelfbewustzijn. Inzicht in wat jij nodig hebt om goed voor jezelf te zorgen in het werken met cliënten. Weten hoe je holding space voor jezelf organiseert zodat je (meer) ontspannen thuis komt na een dag werken.

·        Aan den lijve ondervinden hoe het is als anderen de ‘space holden’ voor jou en jouw verhaal.

·        Efficiënt werken doordat (ouders van) cliënten worden gestimuleerd eigen verantwoordelijkheid te nemen voor het veranderproces.

·       Inspiratie om cliënten en ouders van cliënten mee te nemen in wat holding space voor hen kan betekenen in het contact met hun kind/ omgang met de klacht.

 

Het wordt een ervaringsgerichte dag, speciaal bedoeld voor ieder die met mensen werkt en open staat voor persoonlijke ontwikkeling om daarmee als professional te groeien.

 

Praktische informatie

 

Datum: Maandag 5 juni 2023

Tijd: 9.00 uur – 17.00 uur

Locatie: Bij de Buurvrouw in Maasland

Kosten: €195,- *

Trainer: Brenda Zwinkels

Leestip: ‘De kunst van Holding Space’ van Heather Plett

  

*Davotes is een erkend opleidingsinstituut en daarmee vrijgesteld van BTW. Indien gewenst ontvang je na afloop een bewijs van deelname met 7 SBU erop vermeld.

 

 

Deze workshop wordt ook incompany gegeven en aan andere beroepsgroepen aangeboden. Informeer hier naar de mogelijkheden. 

v

Trainer Brenda Zwinkels

Mijn naam is Brenda Zwinkels en ik ben als logopedist-stottertherapeut werkzaam in een praktijk samen met vier maten. Sinds 2014 organiseer ik vanuit mijn nascholinginstituut ‘Davotes’ cursussen en opleidingen voor zorgverleners in systemisch-dialogisch werk. Binnen Davotes werk ik nauw samen met Eelco de Geus en sinds 2018 ook met Heather Plett. Door deze ontwikkelingen is het aanbod uitgebreid met workshops in Holding Space. Ik nodig zorgprofessionals uit om te reflecteren op hun eigen handelen, om daarmee groei en verandering bij cliënten mogelijk te maken. De cursussen zijn praktisch van aard waardoor er een goede vertaalslag naar het werkveld van zorgprofessionals wordt gemaakt.

 


Werken vanuit verbinding