verdiepingscursus

Autonomie & AFhankelijkheid

 

Een tweedaagse verdiepingscursus voor professionals, die de basiscursus ‚Systemisch-dialogisch werk in de hulpverlening’ gevolgd hebben. Heb je al ervaring in systemisch werk? Laat het weten, dan kun je in overleg direct met de verdiepingscursus starten.

 

In deze dagen staat het thema autonomie en afhankelijkheid centraal; Verandering en groei begint bij het vermogen om bij jezelf en tegelijkertijd verbonden met anderen te zijn. Het is niet alleen de basis voor een gezond sociaal leven, maar ook voor een goede relatie met onszelf. Deze kwaliteit van relatie is de belangrijkste motor voor verandering en groei.

 

We oefenen verder met opstellingen als dialogisch instrument en verdiepen onze eigen dialogische vaardigheden, om vanuit contact en authenticiteit met cliënten en symptomen te werken. We gaan een stap verder in het werken met opstellingen, werken intensiever met bodemankers en representatie, betrekken familieachtergrond daarbij, en reflecteren op onze eigen presentie in het therapeutisch proces. Deze verdieping is tegelijkertijd bouwsteen 4 in het leertraject Systemische –dialogische procesbegeleiding’, klik hier voor het overzicht van het leertraject.

 

Data: 7 en 8 december 2020  

 Docent: Brenda Zwinkels

 Kosten: €450,-

 Locatie: Maasland (nabij Delft)

 Max 10 deelnemers