Basiscursus


Systemisch-dialogisch werken in de hulpverlening

 

Een driedaagse basiscursus voor het integreren van dialogisch opstellingenwerk in de begeleiding van cliënten. Praktisch toepasbaar in de individuele begeleiding, tevens verdiepend voor de eigen persoonlijke ontwikkeling als professional.

 

Systemisch-dialogisch werk

Als professional krijgen we te maken met cliënten met uiteenlopende klachten. Juist bij cliënten die telkens in hetzelfde patroon blijven voortbewegen ondanks grote inzet, kan het heel behulpzaam zijn om de vraag op een andere laag te benaderen. Door middel van het maken van een opstelling kunnen we ervaren hoe het probleem verbonden is met de systemen waarin de cliënt leeft (familie, gezin, omgeving, innerlijke waarden).  Samen bekijken en onderzoeken welke plek de klacht inneemt voor de cliënt of ouders van de cliënt. Dit werk ondersteunt een nieuw zelfbeeld, wat nodig is voor positieve gedragsverandering.  

 

Cursusinhoud

Brenda werkt in de basiscursus met de vragen van de deelnemers over hun werk met cliënten. We oefenen met vormen van opstellingenwerk die direct inzetbaar zijn in de individuele begeleiding. We oefenen systemische vraagstellingen en systemische interventies. We ervaren de mogelijkheden van dialogische principes, zoals vertraging, stil zijn, open luisteren en authentiek spreken. We doen supervisie-opstellingen met elkaar, om nieuwe perspectieven te vinden voor het werk met onze cliënten. Een praktijkgerichte en diepgaande cursus. 

 

Data:                     20-21-22 november 2019

Tijden:                   10.00–17.00 uur,

Prijs:                      €675,- incl. BTW .

Plaats:                   Delft

Docent:                Brenda Zwinkels 

                Accreditatie:        ADAP 32 punten voor logopedisten, 16 punten voor oefentherapeuten en                                                diëtisten. Haptotherapeuten 33 punten (bij VVH), Verpleegkundigen en                                                    verzorgenden 16 punten (bij V&VN), jeugdzorgwerkers 27,5 punten (bij SKJ).

                                               NFG 12 punten                         

                          

  

 

Davotes is een erkend opleidingsinstituut door het CRKBO. Het aanbod van Davotes is vrijgesteld van BTW. Na afloop van elke cursus vindt er evaluatie plaats. De cursus is inmiddels 9 keer gegeven en wordt gemiddeld met een 9 beoordeeld! 

 

Wil je een incompany-basiscursus? Neem contact op met Brenda Zwinkels om de mogelijkheden te verkennen:

Tel.: 06-39119006

Mail: brenda@davotes.nl 

 

De volgende basiscursus zal op 1-2-3 april 2020 worden georganiseerd in Delft.


                   Meerwaarde voor professionals:  

Klik hier om ervaringen te lezen. 


Werken vanuit verbinding