Holding space workshop


Heather Plett

Heather Plett 

 

uit Canada in Camperduin

 

27-28-29 januari 2020 èn

3-4-5 Februari 2020 

SOLD OUT

 

                                                                                                       Click here for the invitation in English


Omdat het ook binnen systemisch – dialogisch werk over ‘holding the space’ voor persoonlijke processen gaat, bieden we deze workshop wederom heel graag vanuit Davotes aan, op een prachtige locatie aan het strand in Camperduin. Heather verdiept zich al jarenlang in de kunst van holding space en geniet inmiddels internationale bekendheid met haar kennis en ervaring over holding space. 

 

Naast iemand lopen, op welke tocht ze dan ook zijn, zonder te veroordelen, zonder proberen het op te lossen of de uitkomst te beïnvloeden. Terwijl je ook je eigen grenzen respecteert, je hart opent, onvoorwaardelijke support geeft. Daar gaat holding space over.

  

Voor wie:

Of je nu werkzaam bent in de zorg, of begeleider van systeemopstellingen, begeleider van dialoogcirkels, trainer, manager, leraar, vader/moeder, zoon/dochter, vriend(in): deze workshop is geschikt voor ieder met interesse in hoe je je met anderen verbindt.

 

Inhoud:

Er is aandacht voor:

* de basisprincipes van holding space ervaren

* hoe je de uitkomst los kunt laten en hoe je goed voor jezelf zorgt in het contact met de ander

* holding space in moeilijke omstandigheden, met veel emoties en conflicten

* hoe je kunt herkennen dat je niet de juiste persoon bent om de ruimte te houden voor iemand

* wat het tegenovergestelde van holding space is

* welke vaardigheden en begrip er nodig kunnen zijn om ruimte te houden voor trauma en schaamte

 

Er is geen voorkennis nodig, ieder met interesse is helemaal welkom. Belangrijk om te weten: de voertaal is Engels.

 

Datum: 3-4-5 februari 2020

Prijs: € 625,-  

Davotes is een erkend opleidingsinstituut bij het CRKBO en daardoor vrijgesteld van BTW. De prijs is inclusief lunch voor 3 dagen. 

Maximaal aantal: 25 deelnemers.

 

Locatie: Strandpaviljoen Struin in Camperduin (bij Alkmaar). Vanuit de workshopruimte kijkt men uit op zee. Strandpaviljoen Struin is goed bereikbaar met openbaar vervoer. Parkeren is gratis als je met de auto komt.

 

Accomodatie is niet in de prijs inbegrepen. Op 100 meter van de workshopruimte ligt het strandhotel Camperduin. Mocht je hier willen overnachten, dan kun je gebruik maken van de korting die aan deelnemers van de workshop wordt aangeboden: 

1-pers. per kamer: € 75,- p.p.p.n. incl. ontbijt (excl. € 1,85 toeristenbelasting p.p.p.n.)

2-pers. per kamer: €50,- p.p.p.n. incl. ontbijt (exclusief € 1,85 toeristenbelasting p.p.p.n.)

Reserveren kan rechtstreeks bij het strandhotel. Contactpersoon is Joost Botma, email: joost@struin.nu 

 

Bel of mail gerust bij vragen met Brenda Zwinkels:

tel: 00316-39119006

mail: brenda@davotes.nl 

 

 

 

Bij aanmelding zijn de algemene voorwaarden van Davotes van toepassing. 

 

De workshop op 27-28-29 januari 2020 èn op 3-4-5 februari 2020 is VOL.

Je naam kan op de wachtlijst genoteerd worden. 

Camperduin

Evaringen van deelnemers uit de workshop Holding Space in november 2018 met Heather Plett in Camperduin:

Emma (from France)- Business Psychologist

"I'm purely here for myself. I felt I need to have an experience of holding space for myself.

After three days, I'm walking away with some peace, some language around what Holding Space is. And the confidence how that I know how to check how to hold brave space for myself."

Noemi (from Barcelona)- teamcoach and consultant

"I got tools and language in order to be able to promote the skills of Holding Space more within my client . The most treasure thing I take with me from this workshop is an amazing experience I embodied that we all went through. It was a personal experience, but also a collective experience. For me, there has been really a turning point."

Roeland - consultant

"What I take home? I think it's already said at the back of this leaflet: Often the hardest thing about Holding Space, is that it can feels like you're doing nothing. And that's something that I  wanted to explore.  And now, at the end of the third day, I find myself writing down that I have added something in my toolbox about Holding Space: it's not only the power of words, but also of silence."

Annelie - working at the ministry of agriculture

"I did the workshop for myself. I realise it's also very usefull for the place that I work at the government. We don't know what it will take from people to evolve to circular agriculture. And just holding space for the process is so important, because it will requires change from all of us."

Marc - coach en trainer 

"Ik kwam hier met de vraag 'Hoe ga ik om met leegte? Hoe ga ik om met het niet weten? Wat deze workshop me gebracht heeft, is dat beweging voor mij belangrijk is. Dat ik in beweging kom, uit de bevriezing en het vluchten ga. Daarmee ga ik bewegen en de groep beweegt."

Jet - trainer en coach 

"The workshop gave me a lot more insides about what's Holding Space about. It's so much more then I thought it was. It's really about deep listening, a deep connection and still being an individual. Being able to make your own space in order to create space for someone else. "

Linda en Karin - coach, mindfulnesstrainer en beide systeemopstellers

Linda: "Waar het over gaat, is dicht bij jezelf blijven. Eerst Holding Space voor jezelf creëeren. En dat in een grote groep durven doen, daar heb je moed voor nodig. Dat heb ik gevoeld, dat dat dus kan. Ik neem dus eigenlijk moed mee naar huis. Moed om dat straks ook te durven doen als ik voor een groep sta die ik begeleid." Karin: "Ik had allerlei verwachtingen over het programma, over Heather, over de groep en over mijzelf. Ik kwam mijzelf daarin ontzettend tegen en raakte volledig in de war. Ik dacht 'het enige dat ik kan doen, is holding space voor mijzelf'. Het eerst te laten zijn en daarna het 'niet weten' ook te laten zijn.  Ik kan heel goed reflecteren en analyseren en wil altijd alles begrijpen. En dat heb ik los kunnen laten. Dat was een extra stap voor mij en dat ga ik wel echt meenemen."

Eelco - systemisch-dialogisch procesbegeleider in Wenen en trainer bij Davotes

"Wat ik vooral van Heather geleerd heb, is hoe belangrijk het is dat je als facilitator de moed te hebt om erbij te blijven. Om met alle verschillen in de ruimte en met alles wat er is, niet in de verleiding te komen daar iets aan te willen doen. Dus om echt de ruimte open te houden, in de breedste zin van het woord, voor alle menselijke bewegingen die we tussen ons en met elkaar hebben. Heather doet dat op een bijzonder authentieke manier. Ze gaat moeilijkheden niet uit de weg. Ik ben onder de indruk van deze workshop. Ik vind het een verrijking voor het systemisch-dialogisch werk."

Brenda - systemisch-dialogisch procesbegeleider en trainer bij Davotes

"Ik heb geleerd wat het betekent om in 'brave space' te stappen. Het organiseren van de eerste workshop met Heather Plett in Europa was spannend. Ik wist dat ik dit wilde doen en deed het. Ik heb stem gegeven aan wat ik belangrijk vind. En als het dan zo enthousiast ontvangen wordt (2 volle workshops), dan geeft dat veel vertrouwen en dat moedigt mij aan om door te gaan.  Holding Space past zo mooi binnen het systemisch-dialogisch werk, dat ik heel graag in 2020 weer een workshop organiseer met Heather Plett.  "

In november 2018 was Heather Plett voor het eerst in Europa om een workshop te geven over Holding Space. Davotes heeft twee mooie workshops van ieder drie dagen mogen organiseren: